Monday , April 23 2018

Arma më e mirë kundër kolesterolit

Kolestëroli për shumë njerëz është një kërcënim dhe duhet luftuar me të gjitha mënyrat e mundshme sepse shkakton shqetësime të mëtejshme për shëndetin.

Kryesorja është që duhet të bëjmë kontrolle të herëpashershme tek mjeku. Dhe mjeku nëqoftë se shikon që ju keni nivel kolesteroli të lartë në trup, ju udhëzon dhe përgatit listën me ushqimet që duhet konsumosh dhe ato që duhet të kufizosh.

Një ndër ushqimet që lufton fort këtë sëmundje është arra e kokosit, dhe vetëm një copë e saj mund të bëjë mrekulli. Arra e kokosit  është një frut që nuk prodhohet në vendit tonë, por që në fakt gjendet lehtë në të gjithë tregjet.

Ajo përmban një sasi të lartë të vitaminës A dhe E, polifenole dhe fitosterole të cilat funksionojnë të gjitha sëbashku kundër niveleve të lartat të kolesterolit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: