Friday , April 20 2018

Austria dhe Sllovenia dhurojnë pajisje të reja Shqipërisë për të përballuar përmbytjet

Qeveria austriake dhe ajo sllovene do të dhurojnë për shtetin shqiptarë pajisje të reja për rastet e përmbytjeve. Bëhet fjalë për 15 motopompa dhe 15 motorsharra, që u dhuruan pas kërkesës për ndihmë nga drejtoria e Përgjithshme e Emergjencave civile ndaj Qendrës Europiane të Koordinimit të Përgjigjes për Emergjenca.

Zv. Ministri i Brendshëm Stefan Çipa, i cili ishte i pranishëm në ceremoninë e dorëzimit, deklaroi se për përballimin e përmbytjeve të fudnit në vend u angazhua e gjithë infrastruktura e shtetit.

“Gjatë fillimit të muajit Nëntor në të gjithë territorin e Shqipërisë pati një situatë emergjente. Nga data 7-11 Nëntor, si rezultat i shirave të vazhdueshëm, disa lumenj shkaktuan dëme në pothuajse gjithë territorin e Shqipërisë. U bë thirrje të gjitha strukturave shtetërore, por edhe biznesit privat të ndihmuar në kapërcimin e kësaj situate. Prioritet ka qenë shpëtimi i jetëve njerëzore, më pas edhe pastrimi i të gjitha banesave dhe kthimi në normalitet për t’u rikthyer këto familje në shtëpitë e tyre”, tha zv/ministri i Brendshëm Stefan Çipa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: