Saturday , December 10 2016

Jeto Shëndetshëm

Hithra dhe vetitë e shumta kuruese të saj

hithra-el

Hithra është bimë e egër barishtore që në kërcellin e në gjethet e saj të dhëmbëzuara ka një push të imët djegës dhe që përdoret si bimë mjekësore e për ushqim. Në mjekësinë popullore hithra njihet si mbretëresha e bimëve mjekësore, për shkak të efekteve të saj pozitive në shërimin e …

Lexo më shumë »

Si të mbrohemi nga sëmundjet e stinës?

Sick woman

Të gjithë e kanë provuar tashmë që vjeshtë-dimër janë stinët më  “kapricoze” sa i përket lëvizjes së temperaturave. Sigurisht që më shumë se gjithçka këtë gjë e ndjen trupi i njeriut. Shumë njerëz ndihen të lodhur, të tjerë akoma më keq, sëmuren në mënyrë të pashpjegueshme dhe të përsëritur. Atëherë, …

Lexo më shumë »

Shega dhe vetitë e saj!

shega

Shega është një peme e vogël gjetherënëse, frytet e së cilës kanë një lëng të ëmbël dhe me aromë të veçantë.  Mesdheu, rajoni në të cilin shtrihet edhe vendi ynë, paraqet karakteristika klimatike dhe tokësore mjaft të favorshme për kultivimin e shumë bimëve, një pjesë prej të cilave e kanë origjinën …

Lexo më shumë »