Wednesday , August 16 2017

Kulturë (Shqiperia)

Situata politike në Shqipëri/Reagojnë komunitetet fetare: Keni përgjegjësi përpara popullit

Në deklaratë thuhet se komunitet fetare janë të shqetësuara për për mungesën e dialogut politik dhe të vullnetit për dialog për zgjidhjen e ngërçeve, sidomos për çështjen e zgjedhjeve, gjithashtu edhe për “retorikën e dhunshme”. “Ne jemi të shqetësuar për klimën e krijuar në vend e në mënyrë të veçantë: …

Lexo më shumë »

QBNF dhe IDM organizojnë Kampin Rinor Ndërfetar

Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar Elbasan në bashkëpunim me Institutin për Demokraci dhe Ndërmjetësim, po zhvillojnë në qytetin e Sarandës kampingun veror ndërfetar “TË BASHKUAR- ME PËRKATËSI”. Në këtë aktivitet marrin pjesë studentë dhe përfaqësues të komuniteteve të ndryshme fetare. Gjatë fjalës së tij Kryetari i Qendrës Ndërfetare Elbasan Dr. Arben …

Lexo më shumë »

Dr. Arben Ramkaj në programin “Unë jam mbrojtësi yt” të drejtuar nga Blendi Salaj.(Video)

“Unë jam mbrojtësi yt” është një program, i cili përmban një cikël bisedash mbi harmoninë fetare në Shqipëri dhe çështje të besimit, me njerëz të ndryshëm. I ftuari i radhës në këtë program ishte edhe Dr, Arben Ramkaj, Kryetari i Qendrës për Bashkëpunim Ndërfetar dhe anëtar i Këshillit të Teologëve të …

Lexo më shumë »

Po ndodh tani… Toleranca përmes edukimit

Po ndodh tani… Toleranca përmes edukimit është aktiviteti i organizuar nga Qendra A.L.T.R.I me mbështetjen e qeverisë Kanadeze. Në takim janë të pranishëm përfaqësues të shoqërisë civile, Kryetari i Qendrës së Bashkëpunimit Ndërfetar Dr.Arben Ramkaj, Myftiu i Elbasanit z. Agim Duka, si dhe zv. Ministri i Arsimit dhe Sportit Rauf …

Lexo më shumë »