Kulturë Archives - ElbasaniPlus
Sunday , February 26 2017

Kulturë

Studentët nga Elbasani prezantojnë Trashëgiminë Kulturore të Shqipërisë në Arabinë Saudite

Disa studentë shqiptarë, kryesisht nga qyteti i Elbasanit, që studiojnë në Arabinë Saudite, kanë marrë pjesë në një panair kushtuar Trashëgimisë Kulturore, Fetare, Historike dhe Kulinarisë. Në panairin e organizuar nga Universitetit i Kasimit në Arabinë Saudite, studentët shqiptarë, besimtarë dhe praktikantë të besimit myslimanë, kanë prezantuar Shqipërinë dhe Trashëgiminë …

Lexo më shumë »

Emrat e shqiptarëve që shpëtuan hebrenjtë, në muzeun ‘Yad Vashem’, në Izrael.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, familjet shqiptare strehuan rreth 200 hebrenj, duke i shpëtuar nga Holokausti. Në muzeumin “Yad Vashem”, në Izrael i quajtur ndryshe “Autoriteti Përkujtimor i Martirëve dhe Heronjve të Holokaustit” është edhe stenda e Shqipërisë.Siç shikohet në këtë foto që sjell Shqiptarja.com dallohen emrat e shqiptarëve që …

Lexo më shumë »