Friday , April 20 2018

Kulturë

Emrat e shqiptarëve që shpëtuan hebrenjtë, në muzeun ‘Yad Vashem’, në Izrael.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, familjet shqiptare strehuan rreth 200 hebrenj, duke i shpëtuar nga Holokausti. Në muzeumin “Yad Vashem”, në Izrael i quajtur ndryshe “Autoriteti Përkujtimor i Martirëve dhe Heronjve të Holokaustit” është edhe stenda e Shqipërisë.Siç shikohet në këtë foto që sjell Shqiptarja.com dallohen emrat e shqiptarëve që …

Lexo më shumë »

Sot ditëlindja e Elbasanasit Visarion Xhuvani.

Më 14 dhjetor 1890 u lind në Elbasan në lagjen Kala, imzot Visarion Xhuvani, i biri i Joanit dhe Efthimies. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen në Shkollën Priftërore Rizari(-os) në Athinë. Kreu shkollën për Teologji ku u diplomua me gradën fetare të klerikut. Visarion Xhuvani u …

Lexo më shumë »