Uncategorized Archives - ElbasaniPlus
Friday , May 26 2017

Uncategorized

Virusi që po bllokon me mijëra kompjutera në botë

Dhjetëra mijëra kompjutera në 74 shtete janë infektuar nga një virus që bllokon aksesin në dosjet në kompjuterat me sistem operativ “Windows” duke kërkuar pagesë për të rikthyer qasjen. Pre e sulmeve kanë rënë kumpjutera të shërbimit publik shëndetësor në Britani. Gjithashtu janë sulmuar edhe disa kompjutera në Ministrinë ruse të …

Lexo më shumë »

Qeveria, 1 milion dollarë për komunitetet fetare

Qeveria do të shpërndajë rreth 1 milion dollarë për komunitetet fetare në Shqipëri. Në Këshillin e Ministrave është miratuar vendimi që përcakton masën dhe përfituesit për financim nga buxheti i shtetit të këtyre bashkësive. Kështu, për Komunitetin Mysliman do të jepen rreth 300 mijë dollarë, për Kishën Ortodokse, atë Katolike …

Lexo më shumë »

Kujdes! Pijet pa sheqer ju prishin dhëmbët!

Rreziqet e sheqerit janë të dokumentuara mjaft mirë. Hulumtimet e fundit kanë treguar se marrja e sheqerit të lartë mund të rrisë shumë rrezikun e sëmundjeve të zemrës, dhe një teknikë e re ka konfirmuar se qelizat e kancerit ushqehen me sheqer. Kompanitë e ndryshme shpeshherë nisur edhe nga ndikimi …

Lexo më shumë »