Sunday , April 22 2018

Cërrik, nis restaurimi i xhamisë së Gostimës

Xhamia e Gostimës në bashkinë Cërrik tashmë po i nënshtrohet një rikonstruksioni të plotë. Falë një investimi të përbashkët mes Myftinisë Elbasan dhe kryebashkiakut Altin Toska, ky objekt kulti i besimtarëve myslimanë do të marrë identitetin e munguar prej vitesh.

Fillimisht ndërhyrjet po kryhen në mjediset e jashtme të këtij objekti dhe më pas do të ndërhyhet për rehabilitimin e ambienteve të brendshme. Njësia administrative Gostimë në të cilën ndodhet kjo xhami, përbëhet nga afro 15 mijë banorë, shumica e të cilëve i përket besimit islam.

14826463_10207426348156413_1281393736_n  14801130_10207426348076411_45021121_n 14874832_10207426348036410_1812942477_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: