Friday , April 20 2018

Cërrik, përfundon shtresa e dytë e asfaltit në aksin Papërr-Banjë

 

Pas afro dy vitesh punime, duket se procesi i punës në aksin Papërr-Banjë do të marrë fund. Gjatë ditës së sotme në këtë segment është hedhur dhe shtresa e dytë e asfaltit. Punonjësit dhe mjetet e firmës kontraktore “Vëllezërit Hysa” kanë qenë të përqendruar pranë fshatit Valas dhe tashmë me këto ritme puna është drejt fundit.

Aktualisht makineritë janë stacionuar pranë Urës së Zezë, ku është dhe fundi i këtij segmenti, nëse nisesh nga Cërriku. Ky segment është mjaft i frekuentuar në të cilën detyrohen të kalojnë banorë të Cërrikut, Gramshit, Belshit, Elbasanit dhe gjithë zonave përrreth, raorton elbasaniplus.com Mbi të gjitha, ky aks ka dhënë një impakt të menjëhershëm edhe në hidrocentralin e Banjës, i cili është një nga veprat hidro-energjitike më të mëdhaja në vend dhe në të angazhohen një numër i konsiderueshëm punëtorësh.

Tashmë pas shtresës së dytë të asfaltit, aksi Papërr-Banjë pritet të kompletohet dhe me sinjalistikën përkatëse dhe me gjithë elementët e duhur rrugorë, për t’u inaguruar përfundimisht në fillim të muajit Maj./ElbasaniPlus/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: