Monday , April 23 2018

Dëmet që sjellin këto lloj pijesh. Të ngjashme me drogën!

Pijet energjike kanë hyrë fuqishëm në treg dhe janë bërë të pranishme në çdo tavolinë. Ata janë mjaft të preferuara nga një pjesë e mirë e shoqërisë, por sidomos nga adoleshentët, dhe pse jo,  edhe nga fëmijët.

Nga disa kërkime që janë bërë rreth pijeve energjike,  nëse ato konsumohen shpesh mund të shkaktojnë një seri dëmesh në organizmin e njeriut.

Një studim i ri i publikuar në revisten “Kujdesi shëndetësor për fëmijë”, ka vënë në dukje se konsumimi i tepërt i këtyre pijeve nga adoleshentët  sjell dëme në trurin e këtyre të fundit, të ngjashëm me efektin që sjell përdorimi i drogës së llojit kokainë në trurin e njeriut.

Ndërkohë, pijet energjike krijojnë një lloj varësie tek përdoruesit e saj, po ashtu si duhani, apo drogërat e tjera. Po kështu, të njëjtin rezultat  vë në dukje dhe një studim tjetër i publikuar nga revista “Plus One”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: