Friday , April 20 2018

Demokratët nominuan Bernie në një pozicion lidershipi në Senat

Pak më parë u njoftua se senatori Bernie Sanders do të bashkohet me radhët e udhëheqjes së Senatit Demokratik vitin e ardhshëm. Kampioni i klasës së mesme, i cili fitoi zgjedhjet e para (primare) Demokratike nga stuhia dhe luftoi një garë shumë të ngushtë ndaj kandidates së tanishme, Hillary Clinton, do të nominohet kryetari i Outreach.

Ai do të ketë përgjegjësinë rreth angazhimeve me të gjithë votuesit që Partia Demokratike humbi gjatë javës së kaluar në zgjedhjet elektrale kundrejt kandidatit republikan Donald Trump. Përveç kësaj, Sanders do të mbajë vendin e tij të vjetër si anëtar i lartë minoritar i Komisionit për Buxhet, që i mundëson partisë demokratike të ndalojë atë Republikane për të ndaluar “Aktin e Përballueshëm të Kujdesit”, (Affordable Care Act).

Sanders njeh “përgjegjësinë e tij të madhe për të kontriubuar në prioritetet e qeverisë së Shteteve të Bashkuara” dhe premton “të bëjmë gjithçka që mundemi për të siguruar që buxheti që la Kongresi i SHBA-ve të jetë një buxhet që përfaqëson nevojat e familjeve që punojnë dhe një ngushtim i klasën së mesme dhe jo miliardere”.

Shumë politikanë dhe ekspertë theksojnë mungesën e angazhimit të Klintonit me klasën punëtore dhe një dështim për të përballuar si duhet ankthet e tyre ekonomike, si një arsye kryesore për humbjen e saj. Duket se Sanders, i cili kryesisht u përcaktua nga populizmi ekonomik, kishte gishtin e tij në pulsin e popullit amerikan gjatë gjithë kohës – që e bën atë njeriun e duhur për të nisur të fitojë votuesit tani.

Senatori Joe Manchin (nënkryetar i DPCC) dhe Tammy Baldëin gjithashtu do të bashkohen me ekipin udhëheqës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: