Friday , April 20 2018

Disa mënyra për të djegur kalori, pa shkuar në palestër.

Kjo nuk do të thotë të lëni anash palestrën por ju tregon se ushtrimet e vogla janë një përmirësues i shëndetit tuaj, të cilin pasi e bëni përditshmëri nuk e vëreni fare.

Ngjitni shkallët

Pranojeni se nga fillimi e keni ditur se kjo do të jetë njëra nga mënyrat, posaçërisht nëse punoni në ambient të mbyllur. Një person që peshon rreth 70 kg, do të humb 150 kalori nëse zgjedh shkallët.

Përdorni shkallët lëvizëse për mirë

Derisa jeni në shkallë lëvizëse, mund të ngjiteni në ndërkohë. Ashtu edhe arrini më shpejtë, edhe keni humbur ca kalori.

Ngrihuni , rrini në këmbë dhe filloni të ecni

Këto ditë kalojmë shumë kohë të ulur mbi prapanicë: në zyrë, para TV-së ose para kompjuterit. Në këtë rast një ushtrim i vetëm nuk ka aspak efekt në ditën tuaj 24 orëshe. Ngritja në këmbë ju ndihmon në qarkullimin e gjakut, mirëpo lëvizja brenda zyrës harxhon 3- 5 herë, kalori tepër.

Loja me ngacmime mes shokëve

Nëse ngacmoheni në punë me kolegët keni mundësi të humbisni 350 kalori dhe do të rrini 150 minuta ulur më pak.

Ecni apo shkoni me biçikletë deri në punë

Do të mund të mbani kaloritë nën kontroll në të njëjtën kohë që kontribuoni për një botë më të pastër. Nëse jeni shfrytëzues i transportit publik, mund të zgjoheni më herët dhe të ecni pjesën tjetër të rrugës.

Bëni fshehurazi ca ushtrime

Bëhuni gati të dukeni qesharak, dhe tentoni që të bëni pompa, ushtrime barku apo ngritje me karrige etj.

Kaloni më shumë kohë me fëmijët tuaj

Apo edhe me kafshët shtëpiake në vend të tyre, nëse i keni të dyja atëherë harxhoni dyfishin e kalorive.

Bëhuni aktiv gjatë drekës

Shumica e njerëzve që janë në orar të punës 8 orësh mund t`ia lejojnë vetes një ushtrim prej 30-45 minutash.

Aktivizohuni në punët shtëpiake

Bëhuni entuziaste sepse lëvizjet përgjatë punëve të amvisërisë mund të ju djegin kaloritë. Shikoni ato si një gjë të hareshme sepse jeni më në formë ashtu…

Ushtroni këmbët përderisa lani dhëmbët

Ushtroni këmbët gjatë fërkimit të dhëmbëve me fur­çë, duke bërë ulje të rregullta deri në gjunjë.

Përdorni kohën e reklamave

Së pari, në qoftë se duhet të shikoni TV atëherë nuk është patjetër të rrini shtrirë mbi divan. Të paktën kur janë reklamat, përdorni pauzën të bëni ca lëvizje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: