Tuesday , May 22 2018

Elbasan/ diskriminohet fëmija me “ngjyrë”, nuk e pranojnë në kopsht

Diskriminimi për shkak të prejardhjes apo etnisë duket se është ende evdident edhe në ditët e sotme në qytetin e Elbasanit.

Një prind me origjinë egjiptiane ka denoncuar pranë qendrës së komunitetit të tij një rast teksa fëmijën nuk ia pranonin në kopësht me pretekstin se ishin përmbushur kuotat, citon elbasani plus

Por nëna e djalit me “ngjyrë” deklaroi pranë zyrave të lëvizjes rome dhe egjiptiane si i kishin thënë që në atë kopësht nuk pranoheshin fëmijë romë.

Gjithsesi falë ndërhyrjes së aktivistëve të Lëvizjes Rinore, Egjiptiane&Rome, fëmija në fjalë u regjistrua normalisht dhe drejtuesit e kopshtit nuk nxorën asnjë justifikim./F.M

femija-egji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *