Thursday , April 19 2018

Fituesi i Partisë së Gjelbër, Austri: Jemi me Ballkanin Perëndimor në rrugën drejt BE-së

Austria votoi dhe fitues doli Alexandar Van der Bellen. Presidenti i sapozgjedhur austriak, Alexandar Van der Bellen, i Partisë së Gjelbër, ka një qëndrim pozitiv ndaj zgjerimit të BE-së drejt Ballkanit Perëndimor dhe konsideron se Vjena zyrtare duhet të ndihmojë vendet nga ky rajon në procesin e afrimit me unionin.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të agjencisë zyrtare austriake të lajmeve, APA, në prag të zgjedhjeve, Van der Bellen tha se asnjë vend tjetër si Austria nuk kishte raporte kaq të ngushta ekonomike dhe historike me Ballkanin Perëndimor.

Van der Bellen vlerëson se Austria duhet ta mbështesë edhe ta përgatisë mirë qasjen e shteteve nga Ballkani Perëndimor drejt BE-së

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: