Tuesday , May 22 2018

Ja çfarë duhet të dini para se të rezervoni një shtëpi për pushimet tuaja

Të gjithë ju duhet të dini para se të rezervoni një shtëpi të qëndrueshme për pushimet tuaja në të gjitha stinët.
Gjithnjë e më shumë turistët që duan të respektojnë mjedisin edhe kur ata janë në pushime, mendojnë se duhet shumë punë për të arritur në ndërgjegjësimin e plotë dhe në largimin e ndotjes së madhe.
Nga anketat e kohëve të fundit ne gjejmë se dy të tretat e udhëtarëve do të kenë më shumë gjasa që të zgjedhin një strukturë, në qoftë se ata e dinë se kjo është miqësore me mjedisin.
Por në botën e madhe nuk është gjithmonë e lehtë për të kuptuar se çfarë janë vilat, hotelet, të cilat momentalisht kontribuojnë në mënyrë të drejtpërdrejt në mbrojtjen e mjedisit.
Kështu që për të gjetur një shtëpi që kryen funksionin normal dhe që nuk dëmton mjedisin, së pari nuk duhet të ndikoheni dhe të bazoheni shumë tek faqet e rrjeteve sociale, sepse zakonisht janë një gënjeshtër e madhe, citon elbasani plus.

Megjithatë duhet thënë që ende nuk ka asnjë standard të vetëm ndërkombëtar, dhe çdo certifikim dhe logo siguron karakteristika të ndryshme mjedisore. Po krahasuar me ato që kërkohen ju mund të identifikoni kërkesat bazë dhe pastaj të kuptoni se çfarë do të rezervoni duke ruajtur edhe mendimin e kujdesit të mjedisit.

Struktura ideal duhet të jetë e ndërtuar ose rinovuar në përputhje me parimet e bio-arkitekturës, duke përdorur materiale natyrore dhe duke treguar për izolim termik për të reduktuar konsumin e energjisë. Energjia është themelore: të jetë me të vërtetë e qëndrueshme dhe për këtë duhet të zgjidhni energjinë elektrike nga burimet e rinovueshme si dhe përdorimin e paneleve diellore për të prodhuar ujë të nxehtë.

Një strukturë kjo e qëndrueshme që ka për qëllim kursimin e ujit për shkak të kthimit të tij nga shiu. Kush dëshiron të ushqehet mirë duhet të konsumojë produkte organike.

Ne nuk duhet të mendojmë se strukturat që janë miqësore me mjedisin janë në një farë mënyre më themelore se të tjerët, por pothuajse gjithmonë ato janë të lidhura fort me realitetin lokal, ku mund të zbuloni vende autentike, shije dhe tradita që një turistë kërkon.
Këto janë vende magjike ku ju mund të ndani përkushtimin tuaj për një botë më të mirë dhe për një mjedis më të mbrojtur, citon elbasani plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *