Friday , April 20 2018

Ja vaksinat më të mira për tumorin  në gji? Testet kanë dhënë rezultat të sigurtë dhe efikas…

 

Testet janë kryer tek 54 femra të prekura nga sëmundjet e kancerit dhe tek 13 prej tyre sëmundja është zhdukur plotësisht.

Kërkimet për  sëmundjet e kancerit  bëjnë pjesë në ato lloj kërkimesh ku njerëzit e prekur nga  këto sëmundje shpresojnë për tu gjetur vaksina kundër kësaj sëmundje, citon elbasaniplus.

Kërkuesit e qendrës  “Moffitt  Cancer Center” kanë testuar një vaksinë në trupin e njeriut që është në gjendje të prodhojë  anti trupa të tjerë, duke bashkëvepruar me proteinën HER2 e cila ndodhet në qelizat tumorale. Femrave të prekura nga kjo sëmundje u është dhënë një dozë vaksinë e përdorur në tre mënyra të ndryshme, përreth zonës së prekur nga kanceri dhe drejtpërdrejt në qëndrën e sëmundjes së kancerit. Periudha në të cilën u krye testi zgjati 6 muaj duke përdorur gjatë kësaj kohe vaksinën një herë në jvë.

Rrezultatet ishin tepër pozitive ajo nuk shkaktonte alergji tek pacientët dhe ishte më pak toksike gjatë veprimit të  saj tek të sëmurët. Disa prej tyre kishin vetëm shenja të  lodhjes dhe disa prej tyre vetëm pak temperaturë. Në 80% të rasteve  sistemi  imunitar kundër sëmundjes ishte pozitiv, tek  13  pacientët e përdorur,  përfundon  ANSA./Elbasani Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: