Tuesday , May 22 2018
SONY DSC

Këto janë sëmundjet që lufton, duke ngrënë sa më shumë portokall!

Portokalli është një produkt preferohet të konsumohet pas një ushqimi të pasur me yndyrna dhe karbohidrate, për t’iu shmangur këtyre sëmundjeve. Lëngu i portokallit vlerësohet se i lufton sëmundjet e zemrës dhe diabetit.

Gjithashtu, është zbuluar se lëngu i portokallit ndihmon enët e gjakut të mbrohen nga dëmtimet që i shkakton ushqimi i pa shëndetshëm.

Lëngu nga portokalli përmban një sërë antioksiduesish të grupit të flavonoideve sipas autorëve që mëerem me studime të tilla.

Antioksiduesit shfaqin efektin e tyre duke bllokuar efektin e dëmshëm të radikaleve të lira, lëndë të cilat dëmtojnë murin e enëve të gjakut duke rritur gjasat për probleme kardiovaskulare.

Lëngu i portokallit po ashtu mund të ndihmojë edhe në luftën ndaj diabetit të llojit 2, pasi ul rezistencën e organizmit në insulinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *