Friday , April 20 2018

Konsumoni sa më shumë bukë misri. Ja arsyeja

Për të mbajtur konstante nivelin e kolesterolit në gjak, misri vazhdon të jetë numër një, pasi ul ndjeshëm grafikun e yndyrës në gjak. Ai luan rol në prodhimin e energjisë trupore te njeriu.
Në një studim të bërë me meshkuj të cilët kishin kolesterol të lartë, pas një trajtimi me produkte misri, si dhe me ushqime të varfra në yndyrë, u arrit në rezultate mjaft të kënaqshme. Misri është një burim i vërtetë proteinash dhe vitaminash.

Gjithashtu misri, përmban vitaminën B kështu ai është burim energjie, të domosdoshme për njeriun. Në vendin tonë një përdorim të veçantë ka zënë buka e misrit dhe gjithmonë është rekomanduar për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni. Rezultatin më të mirë e jep nëse konsumohet me kos, i cili duhet të ketë sa më pak yndyrë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: