Friday , April 20 2018

Krimbi që po than pishat në afërsi të fshatit Labinot-Mal (Foto)

Këto janë disa pisha të prekura nga procesionarja. Fotot e bëra në afërsi të fshatit Labinot- Mal, tregojnë qartë dëmin që ka shkaktuar.

Këtë sëmundje të pishës e shkakton një lloj krimbi i cili ka pushtuar masivin halor dhe zona e  pasur me pisha, rrezikon të thahet.

Kjo sëmundje shkakton alergji tek njerëzit nëse kanë kontakt me këtë lloj krimbi, ose edhe kur i kalojnë pranë. Madje ky krimb mund të shkaktojë edhe verbëri tek personat alergjikë.

Pishat që ndodhen në këtë zonë janë dhjetra vjeçare dhe tharja e tyre do të ishte një dëm i pakrahasueshëm për fondin pyjor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: