Thursday , April 19 2018
melcia-el

Kujdes: Ja ushqimi armik i mëlçisë, edhe më i keq se alkooli!

Të gjithë e dinë se dëmet që i shkakton alkooli mëlçisë janë të shumta. Por askush nuk e dinte se ekziston një produkt tjetër që është armik edhe më i madh i mëlçisë. Sheqeri është produkti armik dhe shkakton dhjamosje të mëlçisë. Një studim, konstatoi se nëse një individ merr më shumë se 1000 kalori nga ushqimet me sheqer, gjatë një periudhe 3 javore, rrit sasinë e  dhjamit rreth mëlçisë në 27%.

Është provuar tashmë që sheqeri nuk ndikon vetëm në mëlçi, por ka një sërë efektesh të tjera negative në trup, si:

*Tensionon enët e gjakut

*Shkakton depresion

*Ju bën të varur ndaj tij

*Rrit rrezikun e diabetit të tipit 2

*Rrit nivelet e kolesterolit të keq

*Dëmton lëkurën

*Ndikon në obezitet

*Rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe goditjeve në tru etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: