Thursday , April 19 2018

Kurrë mos i bëni këto 5 gjëra pasi keni ngrënë ushqim…

Pasi ushehemi shumica prej nesh preferojnë të hanë edhe ndonjë frut, të flemë ose edhe të pimë ndonjë cigare. Por ne sugjerojmë të mos i bëni këto gjëra sepse mund të ndikojnë negativisht tek ju. Më poshtë ju mund të gjeni të rëndituara, 5 veprimet që ndikojnë negativisht tek ju nëse i bëni pasi ushqeheni.

1-Të hash fruta

Ngrënia e frutave pas ushqimit mund të shkaktojë urth, mostretje dhe gromësimë.

2-Fjetja

Nëse shtriheni për të fjetur, dhe sapo keni ngrënë ushqim, me siguri nuk do të bëni gjumë të rehatshëm për shkak të fryrjes në bark.

3-Pirja e duhanit

Mos pini duhan, nëse sapo keni ngrënë, pasi efekti i 1 cigareje është i dëmshëm sa për 10 të tilla.

4-Të pish çaj

Mos pini kurrë çaj pas konsumimit të ushqimit, sepse përbërësit e tij do t’ju shkaktojnë probleme me zorrët e stomakun dhe nuk do të ndiheni mirë.

5-Dushi  

Dushi rrit qarkullimin e gjakut në këmbë dhe duar, gjë që mund t’ju shkaktojë hipertension.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: