Tuesday , May 22 2018

Lëngu që trajton aciditetin e lartë në stomak.

Rritja e prodhimit të aciditetit në stomak mund të shkaktojë simptoma të ndryshme, si refluks, ndjesi djegieje, fryrje, gromësima, dispepsi, përzierje dhe shije thartire në gojë.

Arsyet e hierprodhimit të aciditetit në stomak janë të ndryshme, nga mënyra e të ushqyerit, konsumi i alkoolit e deri te trashëgimia.

Pasojat mund të jenë dramatike,  nëse situata zgjat për një kohë të gjatë e patrajtuar,  pasi qelizat e stomakut fillojnë të humbin aftësinë mbrojtëse ndaj aciditetit. Modifikimi i ushqimit është një ndër hapat kryesore në kontrollin e aciditetit të stomakut. Lëngu i mëposhtëm mund të neutralizojnë lëngjet e stomakut.

400gr lakër e bardhë

1 mollë e ëmbël

1 kokërr finok

2 feta të holla xhenxhefil të freskët

Përgatitja

Shtrydhini perimet të gjitha bashkë dhe konsumojeni lëngun 2 herë në ditë,  në mëngjes dhe para gjumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *