Sunday , April 22 2018

Panariti: Në Cërrik do të ndërtojmë një stacion të madh të mekanikës bujqësore

Qeveria kineze fali për bujqësinë shqiptare 15 eskavatorë të cilët do të ndihmojnë në këtë sektor për punime të ndryshme në sistemin kullues, atë vaditës etj.

Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti deklaroi do të fillojnë punimet për ndërtimin e një stacioni të madh të mekanikës bujqësore dhe për këtë po studiohet një terren në qytetin e Cërrikut.

Një investim i tillë do të kryhet në bashkëpunim me qeverinë kineze dhe pritet që kjo të shërbejë për një sistem të qëndrueshëm në sektorin bujqësor.

Në ceremoninë e dhurimit të eskavatorëve ishte e pranishme edhe ambasadorja kineze së bashku me kryeparlamentarin Ilir Meta.

Kreu i kuvendit shprehu mirënjohjen e tij për qeverinë kineze, e cila po kontribuon shumë në sektorin bujqësor shqiptar, si një nga sektorët jetik të familjeve dhe ekonomisë shqiptare në tërësi.

esk1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: