Monday , April 23 2018

Pasi të lexoni këtë artikull, nuk do të konsumoni më mish derri

Mund të themi që mishi i derrit është një nga ushqimet që konsumohet gjerësisht, por pothuajse të gjithë konsumatorët e tij, nuk janë në dijeni të pasojave që sjell konsumi i tij.

Mjeku Dr. M. Nezar Dakir, në bazë të teknologjisë dhe eksperimenteve të fundit, në një hulumtim të tijin thotë: “Derri ha gjithçka, ai është një fshirës i oborreve dhe fushave, ai ha plehrat, mbeturinat dhe papastërtitë me shumë oreks, njëkohësisht edhe kafshon me dhëmbët e tij, sepse i ha minjtë dhe gjallesa të tjera po ashtu”.

Ai ka natyrë të egër, ndërsa jeta seksuale e tij nuk ka kurrfarë rendi. përmban 450 sëmundje prej të cilave 28 ngjitëse, disa prej të cilave janë: dizenteria sëmundje e lukthit ku jashtëqitja përzihet me gjak, botulizmi një lloj helmimi, krimbat ascaris, që paraqitet në zorrë e ndonjëherë është edhe vdekjeprurëse, sëmur mëlçinë, zgjaton qelizat individuale bakterore etj. Mishi i derrit është nga mishrat që përmbajnë më së shumti kolesterinë dhe kjo i shkakton sëmundjet përkatëse.

Mishi dhe dhjami i tij shkakton kancerin e zorrës së trashë, rektumin, prostatën, kancerin në gji. Shkakton obezitetin dhe sëmundjet që vijnë së bashku me të. Ai shkakton zgjeben, alergjinë dhe ulcerat e stomakut. Dhe të mendosh që këto janë vetëm disa nga dëmet e ngrënies së mishit të derrit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: