Friday , April 20 2018

Përmirësoni kujtesën tuaj duke ngrënë këto ushqime

Jo më kot thuhet që “ne jemi çfarë hamë”! Prandaj edhe një shëndet i mirë varet nga dieta jonë e përditshme. Po kështu ndodh edhe me kujtesën tonë.

Mbi këtë, nuk ka diskutime! Janë të ndryshme ushqimet në fakt, që ndikojnë direkt te kujtesa për të ndihmuar njerëzit të kenë fuqi më të mëdha të trurit. Ose, së paku, të jenë në gjendje të ruajnë një cilësi të caktuar të kujtesës që nuk përkeqësohet me kalimin e moshës. Për të mos pësuar goditje të befasishme, është mirë që disa ushqime të mos mungojnë asnjëherë në tryezë. Këtë këshillë nuk duhet ta shpërfillin as të rinjtë!
Sipas disa kërkimeve që janë bërë muaj më parë në Universitetin Lousville, ushqimet që përmbajnë një aminoacid të caktuar si metionina, janë në gjendje të çaktivizojnë një gjen të rëndësishëm për kujtesën . metionina gjendet sidomos te mishrat e kuq, te vezët dhe në disa lloje peshqish por kryesisht te merluci. Për të ushqyer mendjen sa më mirë, mos i harroni këto ushqime por as mos e teproni me to!

Ushqimet që përmirësojnë kujtesën:
Çokollata e zezë
Arrat
Avokado
Boronicat
Qiqrat
Farat e kungullit
Domatet
Spinaqi
Bajamet
Drithërat integrale
Kurkuma
Brokolit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: