Tuesday , May 22 2018

Rusia: Dëshmitarët e Jehovait janë grup ekstremist, shkatërrojnë familjet

Gjykata e Lartë e Rusisë vendosi të enjten se Dëshmitarët e Jehovait janë një organizatë “ekstremiste”, pasi Ministria e Drejtësisë aplikoi një urdhër për të mbyllur selinë qendrore të organizatës pranë Shën Petersburg-t, raportojnë agjencitë ruse të lajmeve.

Autoritet ruse kanë vënë disa botime të grupit në një listë të literaturës ekstremiste të ndaluara.

Ndërsa prokurorët i kanë cilësuar Dëshmitarët e Jehovait si një organizatë që shkatërron familjet, nxit urrejtjen dhe kërcënon jetën.

/Syri.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *