Saturday , April 21 2018

Sa do të kushtonin nëse do të ndërtoheshin sot objektet që kanë bërë historinë?

E keni menduar ndonjëherë sesa do të kushtonte sot rikrijimi i disa prej monumenteve turistike më të njohura në botë?

Nga Kulla Eifel te Koloseu: Sa do të kushtonin nëse do i ndërtonim sot këto monumente?

Portali “HomeAdvisor” ka analizuar shtatë objekte të tilla, të cilat janë shndërruar në simbole të pazëvendësueshme të qyteteve të ndryshme.

Për të kuptuar koston e ndërtimit, “HomeAdvisor” ka marrë parasysh inflacionin, koston e punës dhe materialin që është përdorur.

Do të befasoheni kur të mësoni se sa do të kushtonte sot ndërtimi i këtyre monumenteve.

1. Big Ben, Londër

big-ben

Koha që mori për t’u ndërtuar: 1 muaj

Kostoja origjinale: 392 000 dollarë

Sa do të kushtonte sot: 222 000 dollarë

2. Statuja e Lirisë

statuja-e-lirise

Koha që mori për t’u ndërtuar: 9 vjet

Kostoja origjinale: më shumë se 10 milion dollarë

Sa do të kushtonte sot: 1,283, 000 dollarë

3. Statuja në Brazil “Christ the Redeemer”

kristus

Koha që mori për t’u ndërtuar: 5 vjet

Kostoja origjinale: 250,000 dollarë

Sa do të kushtonte sot: 1,456, 000 dollarë

4. Kulla Eifel, Paris

eiffel-tower

Koha që mori për t’u ndërtuar:  2 vjet

Kostoja origjinale: 36 milion dollarë

Sa do të kushtonte sot: 31,184, 000 dolllarë

5. Koloseu, Romë

koloseu

Koha që mori për t’u ndërtuar: 10 vjet

Kostoja origjinale: Dhuruar nga dinastia Flavian në vitin 80 pas erës sonë

Sa do të kushtonte sot: 380,000,000 dollarë

6. Piramida e Gizës, Egjipt

giza

Koha që mori për t’u ndërtuar: rreth 30 vjet

Kostoja origjinale:  nuk dihet

Sa do të kushtonte sot: 878,250,000 dollarë

7. Kulla e anuar  e Pizës

piza

Koha që morri për tu ndërtuar: më shumë se 800 vjet

Kostoja origjinale: nuk dihet

Sa do të kushtonte sot:  4,100,000 dollarë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: