Sunday , May 26 2019
Loading...

Shifër rekord turistësh në Elbasan. Vetëm për një muaj arrin në…

Turizmi në rajonin e Elbasanit vetëm gjatë dy muajve të fundit ka arritur një vizitueshmëri të admirueshme.

Specialistët e turizmit në këtë rajon thonë se rritja e cilësisë së shërbimit, infrastruktura dhe guidat profesionale kanë sjellë në Elbasan mbi 2 mijë turistë vetëm në muajin Maj.

Elbasani ka shumë vende të bukura për t’ju ofruar turistëve ku mund të përmendim monumentet e kulturës, natyrës dhe historike që përmbajnë vlera historike, kulturore, artistike e natyrore.

Ndër të cilat mund të përmendim:

Monumentet e kulturës

Rrapi i Bezistanit

Rrapi i Vojvodës

Kështjella Skampis

Kulla monumentale e ores (Sahati)

Namazgjaja

Teqja e Madhe (1803)

Bazilika e Klosit

Bazilika në Tepe

Muzeu historik

Shtepia muze e Kostandin Kristoforidhit

Zbulimet e fundit

Monumentet natyrore

“Ulliri i Qejfit”, tempulli i dashurisë së qytetit

Historia e ‘Ullirit të qejfit’

Busheku

Busheku i mbushur me me burime të ftohta ujore

Krasta

Gjinari