Tuesday , May 22 2018

Soda e bukës dhe përfitimet shëndetësore të saj!

Një ndër përbërësit më të nënvlerësuar dhe që njerëzit mendojnë se përdorimi i saj i vetëm është  në kuzhinë është soda e bukës. Soda është një ilaç shumë i fuqishëm natyrorë që trajton dhe parandalon shumë shqetësime,  por shumica prej nesh nuk dinë .

Soda e bukës përmban fosfat monocalcium dhe bikarbonat natriumi elementë të cilët ndihmojnë në :
Lehtësimin e urthit
Kur acidi i stomakut ju ngjitet deri në ezofag shkakton djegie të stomakut. Kjo gjendje mund të trajtohet duke pirë ujë me sodë buke.
Neutralizon pH e organizmit
Konsumimi i ½ lugë sodë buke përzier me 1 gotë me ujë do të rivendosë ekuilibrin e pH në trupin tuaj.
Trajton gurët në veshka
Konsumi i rregullt i sodës së bukës do të shpërbëjë gurët në veshka.
Përmirëson performancën fizike
Sode është tepër alkaline, që do të thotë se ul nivelet e acidit laktik i cili kontrakton muskujt tuaj.
Soda është një metodë efektive për të parandaluar grumbullimin e acidit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *