Friday , May 25 2018
Loading...

Arkivat e tag-eve: “qyteti ku dashuronte dashuria”

Elbasani, “qyteti ku dashuronte dashuria”

Legjendat ashtu si edhe mitet, janë bashkudhëtarë të shqiptarëve ndër shekuj dhe ato transmetohen brez pas brezi në formën e gojëdhënave. Por mitet e dashurive që thuhen ende edhe sot, disa syresh pranojnë se kanë lidhje me bektashizmin, ndonëse kronikani Evlija Çelebiu (Evlyia Chelebi) thotë se “…ato kanë qenë edhe …

Lexo më shumë »