Monday , May 28 2018
Loading...

Arkivat e tag-eve: “Shqipëria” që nuk ndodhet në Shqipëri

“Shqipëria” që nuk ndodhet në Shqipëri

Ndoshta është fakt i çuditshëm, por se ekziston edhe një Shqipëri në Kaukaz dhe që ndërkombëtarisht njihet si “Caucasian Albania”. Albania Kaukaziane si shtet shtrihej në Kaukazin lindor, në territorin e Azerbajxhanit të sotëm, në Dagestanin jugor dhe në Gjeorgji. Në vitin 387 pas Krishtit, gjatë ndarjes së Armenisë në …

Lexo më shumë »