Friday , March 23 2018

Të konsumosh apo jo mëngjesin? Ja përgjigja!

Gjithmonë e më shumë po flitet  për mënyrën se si njerëzit duhet të ushqehen, dhe vaktet e tyre. Disa stuhie të bëra së fundi vënë në dukje se mëngjesi është vakti më i rëndësish i t ngrënies. Ata theksuan se, mos ngrënia e mëngjesit shkakton një sërë problemesh me shëndetin të cilat mund të bëhen serioze me kalimin e viteteve.

Hulumtimet e fundit bëjnë me dije se,  personat që nuk hanë mëngjes janë më të predispozuar të vuajnë nga mbipesha, diabeti dhe gripi infektues.

 “Harvard School of Public Health” ka realizuar një studim dhe  shkencëtarët arritën në konkluzionin se 27% e meshkujve që nuk hanin mëngjes ishin më të predispozuar të vuanin nga sëmundjet e zemrës.

Prandaj, duke parë gjithë këto pasoja negative nga anashkalimi i ngrënies së mëngjesit, këshillohet që ditën ta filloni duke ngrënë atë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: