Tuesday , May 22 2018

Termeti shkund sërish Italinë

Lëkundje të forta tërmëti kanë tronditur sot Italinë në qendër të saj. 6.1 ballë ka qenë magnituda e cila u ndie rreth orës 7:40 minuta, kjo sipas sizmiologëve të INGV. Ndërsa mediat kanë marrë si referim institutun amerikan i cili fillimisht raportoi për një tërmet 7.1 ballë e më pas e uli në 6.6.

Thellësia e tërmetit ka qenë 10 km dhe epiqendra e tij ishte Norcia. Lëkundjet janë ndierë edhe në Romë dhe në të gjithë zonën e Umbrias dhe Anconas. Kjo është lëkundja më e fortë e shënuar prej 24 gushtit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *