Friday , April 20 2018

Thjerrëzat: Mënyra më e mirë për të marrë fribra dhe proteina!

Thjerrëzat janë një nga bijshtajorët më të përdorura që ka kultivuar njeriu! Janë të pasura me proteina dhe minerale të tilla si kalciumi dhe hekuri. Përfshirja e tyre në menynë e përjavshme ( të paktën një herë në javë) është e rekomanduar nga të gjithë e për të gjithë! Me uljen e temperaturave, ato shfaqen menjëherë në tryezë! Në Itali, janë tipike sidomos për festën e fundvitit sepse, ndër të tjera, legjenda tyre është e lidhur me bollëkun! Thjerrëzat e të gjitha llojeve, përdoren sidomos nga vegjetarianët dhe veganët për shkak të pasurisë së proteinave që kanë! Mirëpo, duhet ta bëjmë të gjithë dhe ja sepse:

Janë burim hekuri

Të pasura me proteina bimore

Përdoren gjatë gjithë vitit

Janë ekonomike

Janë të pasura me fibra

Pëlqehen nga të gjithë, përfshi edhe fëmijë

Gatuhen shumë shpejtë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: