Thursday , February 22 2018

Trump-Putin: Të zgjidhim problemet ndërkombëtare

Donald Trump dhe Vladimir Putin po zhvillojnë takimin e parë të tyre kokë më kokë, në kuadër të punimeve të samitit të G20-s, në Hamburg të Gjermanisë.

Fillimisht, ata bënë prezantimin me njëri-tjetrin përpara gazetarëve, ku shprehën gatishmërinë për riparimin e lidhjeve të dëmtuara mes vendeve të tyre.

“Jam i nderuar që jam këtu me ju dhe i kënaqur që më në fund po ju njoh personalisht”, i tha Trump homologut të tij rus.

Edhe shefi i Kremlinit, përmes përkthyesit të tij e vuri theksin tek rëndësia e këtij takimi.

“Gëzohem gjithashtu që ju njoh. Telefonatat janë gjithmonë të pamjaftueshme, nëse duam të zgjidhim problemet e axhendës ndërkombëtare duhet të takohemi”, tha Putin.

Ai shprehu dëshirën që takimi i sotëm të prodhojë rezultate pozitive.

“Putin dhe unë kemi biseduar çështje të ndryshme dhe besoj se gjërat po shkojnë mirë”, tha nga ana tjetër Trump.

Duke nënvizuar se bisedimet do të vazhdojnë, ai u shpreh se pret që “shumë gjëra pozitive të ndodhin për Rusinë, SHBA dhe këdo tjetër”.

Më pas dy liderët injoruan pyetjet që vinin nga gazetarët dhe vijuan privatisht takimin mes tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: