Thursday , April 19 2018

Turizmi që do t’ju tërheq të gjithëve në Tarvisio dhe Resia

Aty ku Italia dhe Sllovenia takohen në Friuli Venezia Giulia, ju mund të zbuloni majat madhështore, shtigjet e gjata dhe pyllin prej 23,000 hektarësh.
Gjithashtu edhe një luginë, ku jeton një komunitet i lashtë sllav, legjendat kurioze dhe liqenet që duken si perla.
Një skenar ky i filluar nga veri-lindja e rajonit shpaloset si një udhëtim dhe prek vendet e Moggio Udinese, Malborghetto, Pontebba, Tarvisio, arrin në perëndim të Carnia, rreth shpateve të Jof Montasio duke përshkruar në fund dhe majat e Val Resia. Të gjitha këto vende turistike duhen vizituar të paktën një herë në jetë.
Moggio Udinese është një fshat i lashtë, por bukuritë e tij nuk mbarojnë dhe me pamjet e panumërta që ai ofron e bën akoma dhe më tërheqës idenë e turistëve për ta vizituar të paktën një herë të vetme.
Turistët në këto vende mund të përdorin biçikletat, që janë rekomanduar për përvojat emocionuese që të fal natyra e Travisio-s.
Një tjetër mënyrë tërheqëse për turistët në këto vende jan ëdhe gatimet tradicionale me produktet që kanë mbjellë banorët e këtyre vendeve.
Duke qenë një zonë malore gatimet dhe produktet natyrale nuk mungojnë. Po ashtu nëse dëshironi të kaloni natën mund të gjeni shtëpitë e vogla, të cilat janë shënuar me njolla kafe, të cilat tregojnë se vetëm ato mund të përdoren nga vizitorët.
Të gjitha këto dhe shumë të tjera e bëjnë turizmin malor të këtyre zonave shumë tërheqës për të gjithë njerëzit edhe për shqiptarët, citon elbasani plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: