Friday , October 23 2020

I bën vajzës 3 teste të COVID-19 në laboratorë të ndryshëm, por habitet nga përgjigjet që merr

Laboratoret private kane marre te drejten per kryerjen e testeve PCR per koronavirus. Mirepo ne Kosove me sa duket nuk po shkon sic duhej ku pervec cmimeve te larta, qytetaret kane ankesa edhe per pasaktesi te shumta ne testime dhe ne rezultate te analizave. Rasti i meposhtem eshte i njejte me keto parregullsi sepse vajza nga Prishtina qe ka kryer 3 testime brenda 24 oreve ne 3 laboratore private, ka dale se secili ka pergjigje te ndryshme te analizes.

Babai e dergoi vajzen e tij ne fillim ne nje klinike private dhe testi i PCR i doli pozitiv me koronavirus. Mirepo duke qene se ne familje nuk e ka asnjeri asnje simptome, ai e dergoi per nje tjeter analize ne klinike tjeter, ku pergjigja i doli negative.

Me tej duke pasur serish dyshime, babai te bijen e dergoi ne tjeter laborator per here te trete dhe pergjigja e testit PCR i doli negative.

Keshtu qe ai u bind dhe lajmi per te ishte i mire, por megjithate per 3 testet e vajzes pagoi 200 euro.