Sunday , November 29 2020

21-vjeçari emigrant në Gjermani habit me gjestin; Gjen çantën plot me euro po e dorëzon. Ja si shpërblehet në fund

Kur Mohammed Fouad Mousa erdhi në Gjermani katër vjet më parë, ai nuk kishte shumë më tepër se rrobat që mbante veshur. Ai e di se çfarë është varfëria e ka jetuar atë. 21-vjeçari ka jetuar momente të vështira, ama ia doli të largohej nga Siria, por ai ka bërë një vepër prej një qytetari të vërtetë. Ai gjeti 1000 euro dhe i ktheu ato në po lici, në mënyrë që t’i shkonin njeriu që i kishte humbur.

Ai ka thënë: Ato nuk ishin paratë e mia, nuk mund t’i mbaja. Mendova janë të dikujt që duhet të ushqej familjen me to. Mousa dhe shoqja e tij nga Ukraina Lesia Trautwein shkuan drejt në stacionin më të afërt të po l icisë dhe dorëzuan ato që gjetën.

Në Gjermani kushdo që kthen para të humbuar dëmshpërblehet dhe vlera që mori 21-vjeçari që dorëzoi çantën me 100o euro ishte 100 euro. Ai ka shtuar:

Epo unë jam i bindur se të mirat që bën të kthehen.