Wednesday , June 23 2021

Ndodh cudia/ Bima jonë që importohet nga Holanda, e kultivon një kompani në Cërrik për holandezët

Në çdo kompozim buqetash me lule nuk mungojnë degët jeshile te bimës aromatike që i japin hijeshi. Por mund të ndodhë që këtë degë e cila përdoret për dekorim ta gjeni të importuar nga Hollanda. Në fakt kjo kompani e vogël në Cerrik, prej 17 vitesh prodhon këto bimë dhe i eksporton në Hollandë e Itali. Të panjohur me kultivimin në vend, ndodh që tregtarët shqiptarë ta importojnë sërish nga Hollanda.

Kërkesa për bimët dekorative janë të mëdha nga kompanitë e huaja, por investitori shqiptar ka vështirësi në gjetjen e punëtorëve.

Aktualisht kjo kompani ka 55 punonjës ndërsa e gjithë puna është e fokusuar në tregun ndërkombëtar.

Top Channel