Saturday , November 27 2021

Si arriti kjo 69 vjeçare të bëjë 30 udhëtime me avion pa patur bileta dhe pasaportë? Sekreti i saj

Shumë njerëz thonë se kënaqësia për të fluturuar i është larguar shumë kohë më parë, por Marilyn Hartman nuk e ka lënë makthin e aeroporteve dhe linjave ajrore ta zbusin pasionin e saj për aviacionin. Ajo nuk shqetësohet se i ka të gjitha dokumentet dhe pasaportën me vete sepse nuk mban asnjë. Dhe ajo nuk shqetësohet për koston e biletës, sepse as nuk i paguan ato.

Për 69 vjeçaren udhëtimi ajror ka sfida të tjera, domethënë rrêzikun e kapjes. E quajtur “Fántazma e fluturimeve”, ajo për dekada ka arritur të fluturojë nëpër botë pa pasaportë, biletë ose leje bordi.

Të bësh këtë edhe një herë në epokën e fiksuar pas sigurisë pas 11 shtatorit duket mahnitëse. Megjithatë, ajo e ka menaxhuar atë të paktën 30 herë gjatë 19 viteve të fundit.

Sigurisht, Hartman – femër dhe në dekadën e saj të shtatë – nuk është një kandidate e dukshme për të vendosur këmbanat e alarmit. Dhe aftësia e saj për të lëvizur vetëm si fántazmë duke kaluar tek siguria, personeli i check-in dhe stjuardesat pa tërhequr vëmendjen e tyre është çelësi i suksesit të saj.

Ajo thotë se gjithmonë ecën me udhëtarët e tjerë dhe gjen një vend. Nëse ndalet, ajo është jashtëzakonisht e sjellshme dhe luan plotësisht rolin e të pafajshmes. “Unë me të vërtetë nuk dua të vë askënd në telashe,” i tha ajo një herë një oficeri policie i cili pyeti se si kishte kaluar sigurinë e aeroportit.

Fatkeqësisht për Hartman, një pensioniste në Çikago, ditët e saj fluturuese falas së shpejti mund të kufizohen nga një dënim me bu rg. Ajo u arr estua të martën për shkelje kr iminale në Aeroportin Ndërkombëtar O’Hare të Çikagos ndërsa ishte gati të hipte në një fluturim tjetër pasagjerësh.