Tuesday , April 20 2021

Mjeku i njohur sqaron qytetarët: Kjo është shenja kur duhet t’i drejtoheni spitalit

Mjeku i njohur Arjan Mezini ka treguar per qytetaret qe ku rohen në shtëpi, se kur duhet t’i drejtohen spitalit. Në studion e Open, mjeku u shpreh se shenjë alarmi duhet të konsiderohet temperatura e lartë, 39, që mund të vazhdojë për disa ditë me radhë. Sipas Mezinit, në këtë moment tregon se ka një komplikacion dhe për këtë, pacienti duhet t’i drejtohet spitalit. Ai shtoi po ashtu se shumë problematik është paniku, që sipas tij po i lodh njerëzit, duke i ulur dhe imunitetin.

Shenjë alarmi është temperatura 39 që vazhdon dhe nuk bie për 3 apo 4 ditë me radhë, apo nuk bie nën 38. Kjo duhet parë si shenjë alarmi. Temperatura 37 e gjysmë është normale.

Ajo që po i lodh njerëzit është paniku, i cili ul dhe imunitetin. Njerëzit në panik e kalojën më me vështirësi sëmundjen. 95% e njerëzve e kalojnë si një grip të gjatë, është tinëzar se të sjellë çdo ditë një gjë, por nuk duhet të ketë panik, eshte shprehur mjeku Mezini.