Thursday , August 5 2021

Elbasan/ Kostandin Kristoforidhin merr titullin e rëndësishëm pas vdeĸjes me motivacionin…

Preisdenti Ilir Meta ka dekoruar pas vdêkjes figurën madhështore të Rilindjes Kombëtare, Kostandin Kristoforidhin me Titullin e lartë “Nderi i Kombit”. Meta e dekoroi Kristoforidhin për motivacionin “Për veprimtarinë e çmuar në rrugëtimin e Pavarësisë së Shqipërisë, promovimin e ideve të Rilindjes Kombëtare. Me veprën e tij kontribuoi në njësimin gjuhës shqipe, zhvillimin e arsimit, si dhe mbrojtjen e identitetit dhe kulturës shqiptare.”.

Meta në fjalën e tij ka thënë se Kristoforidhi ka punuar gjatë gjithë jetës së tij ka punuar për të mësuar fëmijet shqiptare.