Sunday , June 13 2021

Në këtë shtet europian raportohet rasti i parë me variatin indian të Covid-19

Të martën, ne Gjermani u raportua rasti i parë me variantin indian të koronavirusit. Autoritete shendetesore gjermane kanë vendosur izolimin e dy pallateve ku ndodhej personi i infektuar. 179 banorë janë izoluar dhe po testohen për Covid-19. Rezultatet për identifikimin e variantit indian kërkon disa ditë.

Numri i infeksioneve të konfirmuara të koronavirusit në Gjermani është 3,603,055, sipas Instituti Robert Koch (RKI) për sëmundjet infektive. Numri i raportuar i vdeĸjeve u rrit me 221 në 86,381.