Sunday , June 13 2021

Kujdes, mos bini preh, pesëdhjetëmijëshja falso është identik si origjinalja. Si ta dalloni

Ditet e fundit tregtare, kambiste dhe njerez te ndryshem, na kane sinjalizuar per nje kartmonedhe fallso e cila po qarkullon neper vend. Behet fjale per pese mije lekshin (Pesedhjete mije leke te vjetra), e cila me sy dhe me prekje nuk mund te dallohet dot nese eshte fallso.

E vetmja menyre per tu kontrolluar eshte kontrolli me marker (kolori i parave fallso), e cila tek kartmonedhat fallso le shenje te zeze, ndersa tek kartmonedha origjinale nuk le asnje shenje.

Kjo prerje e kartmonedhave eshte e madhe dhe e konsiderueshme per ekonomine shqiptare, prandaj beni kujdes mos bini pre e tyre.