Sunday , June 13 2021

COVID-19, mblidhet Komiteti Teknik i Ekspertëve, lehtëson masat kufizuese. Ja masat e reja

Komiteti Teknik i Ekspertëve është ka njoftuar lehtësimin e masave anti-Covid. Komiteti tha se incidenca javore ka pësuar një ulje të ndjeshme. Nga 1 qershori maskat  nuk do të jenë te detyrushme të mbahen në ambientet e jashtme, ndërkohë, ora policore nga 22:00 do të kalojë më 1 qershor në 23:00

Masat që lehtësohen

Nga 1 Qershori:

hiqet detyrimi per mbajtjen e barrieres mbrojtese ne ambientet e jashtme. Do vijoje te mbetet detyrimi i mbajtjes se maskes ne ambjentet e mbyllura si dhe ne mjetet e transportit publik. Rekomandohet mbajtja e maskes kudo ku nuk mund te ruhet distancimi sociale si edhe per ata qe ende nuk kane bere dy dozat e vaksines qe konsiderohen persona ne risk.

ora policore shtyhet ne oren 23:00 -06:00.

Klubet e nates, diskot, vijojne te mbeten te mbyllura. Muzika do lejohet deri ne oren 22:00.

Nga 15 Qershor:

grumbullimet ne ambjentet e jashtme nga 10 persona behen 50 persona, duke respektuar rregullat e distances sociale ne zbatim te protokolleve te IShP.

Nga 1 Korriku:

ora policore shtyhet ne oren 24.00 -06:00.

Orari per muziken nuk ndryshon, pra do mbetet ora 22:00.

lejohen kampionatet sportive me prezence te tifozeve me kapacitete te reduktuara deri ne 30% sipas protokollit te IShP.

lejohen aktivitetet e teatrove, shfaqeve artistike dhe kulturore, konferencave, me kapacitet te reduktuar deri ne 30% te spektatoreve apo pjesemarresve, sipas protokolleve te IShP