Thursday , August 5 2021

Blen një paketë cigare, gruaja shokohet nga ajo që zbulon

Një grua u shokua kur bleu një paketë cigaresh dhe pa se fotografia e përdorur si mesazh paralajmërues ishte ajo e babait të saj që kishte ndërruar jetë. Nëna e dy fëmijëve Jodi Charles, u tmêrrua kur vajza e saj 14 – vjeçare mori paketën në dorë dhe njohu gjyshin e saj.

42 vjeçarja u shpreh e revoltuar që imazhi i të atit ishte përdorur për diçka të tillë.

Ajo tha se ishte ‘110 përqind’ e sigurt që fotografi ishte e babait të saj David Ross, i cili ndërroi jetë në moshën 66 – vjeçare në 2015-ën dhe se nuk ka shanse që ajo të ketë dhënë leje për përdorimin e fotos së tij.

Ai kaloi 10 muaj në spitalin Basildon, të Essex, pasi u shtrua në 2014 -ën dhe qëndroi në kujdes intensiv për shumë kohë.

Gruaja tha se dikush i ka bërë atij foton në fjalë. Në të shfaqet një burrë pa ndjenja në një shtrat spitali me tub frymëmarrje në gojë.

Por stafi i spitalit i ka hedhur poshtë pretendimet e 42 – vjeçares, ndërsa Komisioni i Bashkimit Europian thotë se imazhi është i dikujt tjetri, por Jodi kërkon prova. Kjo foto është një prej 42 imazheve të përdorura në paketat e duhanit si shenjë paralajmëruese për rrezikun që i shkakton ai shëndetit.

Këto imazhe janë pjesë e ligjeve të Bashkimit Europian, në përpjekje për të ulur numrin e duhanpirësve.

Jodi Charles who was shocked to find a picture of a man she believes to be her father David Ross used as a health warning on a packet of cigarettes. See SWNS story SWDAD: A shocked woman claims a gruesome warning photo plastered on cigarette packets around the world is of her dead DAD. Mum-of-two Jodi Charles, 42, was horrified when she spotted the image on a pal’s packet of Amber Leaf tobacco. She says she is “110 per cent” sure the photo is of her dad David Ross, who passed away in 2015 aged 66 and would “no way” have given his consent. Though he was a smoker, the former ambulance driver died of unrelated bone marrow problems, septicaemia and lymphoma, a type of blood cancer. He spent 10 months at Basildon University Hospital, Essex, after being admitted in 2014 and was on life support in intensive care on three occasions.