Friday , September 17 2021

Do të mbajmë mikroçip nën lëkurë, shpikja më e re për të zbuluar nëse po prekemi nga Covid-19. Cfarë thonë studiuesit?

Teknologjia avancon dhe sa i takon Covid-19 ajo po arrin majat, megjithëse ende nuk është krijuar një ilaç imun ndaj infektimit. Vaksinat kanë ndihmuar në një farë mënyre, por nuk e kanë eleminuar tërësisht sëmundjen.

Një media në Itali, shkruan se duke ecur me këto ritme, nuk do të jetë e largët dita, kur nën lëkurën tonë të na vendosen mikroçipë, të cilat do të shërbejnë për të kontrolluar gjendjen tonë shëndetësore dhe problemet e tjera.

Shumë janë skeptikë, por mediat në Itali thonë se nuk do të jetë larg dita që një gjë e tillë do të bëhet realitet. Ky mikroçip mund të zbulojë shumë kohë përpara se personi që e posedon nën lëkurë është duke u infektuar me Covid-19 dhe shpejt do i shfaqen shenjat e para. Kjo risi teknologjike është zbuluar nga shkencëtarët e Pentagonit, e sipas tyre, në jo më pak se 5 minuta, mund të marrim çdo informacion në

“Me anë të kësaj teknologjie ne mund të marrim informacione mbi ecurinë e virusit në organizëm në më pak se 5 minuta. Është si një sensor, që vendoset poshtë lëkurës sonë dhe na tregon se si këto infeksione depërtojnë në trup. Duke qenë se sot ne ata na detyrojnë të vaksinohemi e të marrim të ashtuquajturën pasaportën e gjelbër të vaksinimit, me të njëjtën parim, mund të na imponojnë që të vendosim një mikroçip në lëkurë”, është shprehur mjeku infeksionist Matt Hepburn.