Wednesday , September 22 2021

Kjo nënë i habit doktorët menjëherë pas lindjes. Të gjithë mbetën me gojë hapur me atë që panë

Chrissy Corbitt, një nënë nga Keystone Heights, Florida, po afronet ne ditet e lindjes dhe barku i saj ishte bere shume i madh aq sa dhe doktoret po cuditeshin. Pavarësisht se foshnja po lindte pak herët, të gjithë prisnin që lindja të shkonte normalisht. Por kjo rezulton se kjo tregon se kjo lindje do ishte ndryshe nga te tjeret.

Chrissy hyri për një lindje të seksionit C dhe thotë se ajo mund të kujtojë mjekët dhe infermieret duke qeshur me entuziazëm kur po e nxirrnin fëmijën nga barku i saj. Ajo kujton se ishte e hutuar kur infermieret thërrisnin numra të ndryshëm të rastësishëm kur fëmija lindi.

Rezulton se ato shifra nuk ishin aspak të rastësishme. Ata ishin në të vërtetë hamendje se sa foshnja do të peshonte. Mjekët ishin të ngazëllyer, sepse Chrissy Corbitt sapo kishte lindur një fëmijë prej 13 kilogramësh. Dhe kjo i kishte habitur te gjithe mjeket dhe ky eshte nga rastet unike ne bote.

Pesha mesatare e lindjeve të foshnjave të trashëgimisë evropiane në Shtetet e Bashkuara është rreth 7.7 kilogramë. Ndërsa kjo është mesatarja, pesha e lindjes së porsalindur konsiderohet normale nëse është midis 5.5 dhe 11 paund. Vajza e vogël e Chrissy Corbitt e tejkaloi këtë numer. Vajza e vogël, e cila u quajt Carleigh, erdhi në këtë botë me 13 kg.

Chrissy shpjegon se ajo ishte e cuditur kur mjekët i dhanë Carleigh fëmijës së saj per ta ushqyer me gji dhe qe ishte kaq e madhe. Sikur vazja të qëndronte në barkun e nënës së saj për një javë tjetër, ajo mund të kishte qenë edhe më e madhe se sa peshën e saj tashmë mahnitëse. Çifti duhej të punonte shpejt për të zëvendësuar të gjitha sendet e porsalindura që kishin blerë për t’u përgatitur për lindjen e Carleigh vetëm një muaj në jetën e saj, Carleigh ishte tashmë ajo vishte rroba për nëntë muajshe.

Pesha impresionuese e Carleigh e bëri atë një hit boteror të menjëhershëm me mediat. Nëna e saj thotë: “Ajo është vetëm një foshnje e madhe. Ajo është aq e mire. Nuk e kisha idenë se ajo do të ishte kaq popullore. ”Ajo gjithashtu pranon se e gjithë vëmendja ka qenë një përvojë pozitive deri tani. Chrissy është e emocionuar që Carleigh të rritet në mënyrë që ajo të tregojë vajzën se si pesha e saj e bëri një lloj të famshëm pothuajse brenda natës.

Pershtati: © gatuajshendetshem.com