Friday , September 17 2021

Shumë pranë nesh/ Vendi fqinj identifikon gjashtë raste me Mu, variantin e ri të koronavirusit që po…

Organizata Kombëtare e Greqisë për Shëndetin Publik konfirmoi të enjten se janë identifikuar gjashtë raste me variantin e ri të koronavirusit, Mu, i cili po monitorohet nga afër nga Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH), mes shqetësimeve se ajo ka aftësinë të anashkalojë mbrojtjen e ofruar nga vaksina kundër Covid-19, raporton ekathimerini.

EODY raportoi se ka identifikuar dy raste të variantit të ri në Aeroportin Ndërkombëtar të Athinës, dy të tjera në Argolida në rajonin verior të Peloponezit dhe një secila në kryeqytetin, Atikë, dhe në Akaia, gjithashtu në Peloponez.

Sidoqoftë, është varianti shumë ngjitës Delta që po shkakton ende shqetësimin më të madh, pasi pjesa e tij midis mijëra mostrave të rastit të kontrolluara nga Rrjeti Kombëtar i Monitorimit Gjenomik për SARS-CoV-2 u rrit në periudhën 2-15 gusht në 96.7 % nga 23.6% që nga fillimi i vitit. Pjesa e llojit origjinal Alpha, ndërkohë, ra në 2-15 gusht në 2.4% nga 58.3%, sipas EODY.

Mu u zbulua për herë të parë në Kolumbi në janar dhe është përhapur në të paktën 39 vende. OBSH e kategorizoi atë si një variant interesi më 30 gusht./Descript.al