Sunday , February 16 2020

Ekonomi

Qeveria vendos kalimin e së drejtës së pronësisë mbi parcelat e objekteve të legalizuara dhe kompensimin e pronarëve, ja ndarja

Qeveria ka vendosur të miratojë dje kalimin e të drejtës së pronësisë dhe kompensimin e 618 ish-pronarëve të prekur nga ndërtimet informate. Ky vendim i qeverisë vlen për disa qarqe të vendit. Për qarkun Tiranë numri i parcelave ndërtimore është 137 me sipërfaqe të përgjithshme 32 325 m². Për qarkun …

Lexo më shumë »

‘Këmbanat e alarmit po bien!’ Meta thirrje urgjente për dialog: Po shpopullohet vendi, nuk mund të ketë Shqipëri pa shqiptarë

Nevojën urgjente për dialog, presidenti Ilir Meta e sheh tek fakti që Shqipëria po shpopullohet, nisur edhe nga një raport i fundit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara. “Kambanat e alarmit po bien! Stop shpopullimit të Shqipërisë! Ky është “rreziku i vërtetë rus” që i kanoset vendit! Kjo është sfida …

Lexo më shumë »

Festat e fundvitit çojnë euron në pikiatë

Festat e fundvitit mposhtin monedhën e përbashkët evropiane euro, e cila vetëm në 23 ditë të këtij muaj ka humbur më shumë se një pikë, duke arritur të këmbehet me pak më shumë se 121 lekë. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, 1 euro këtë të hënë është këmbyer …

Lexo më shumë »